HomeNieuwsOffroad Veghel krijgt een vierde editie op zondag 22 oktober 2017

Offroad Veghel krijgt een vierde editie op zondag 22 oktober 2017

Offroad Veghel is heel blij dat de nieuwe gemeente Meierijstad één keer per jaar medewerking verleend aan een 60 km lange offroad motortocht in haar buitengebied. Nadat vorig jaar via het politiek spoor de rit voortaan legaal ingebed is in een serie ”smaakmakende evenementen” in Meierijstad verliep het vergunningstraject dit jaar zeer voorspoedig.

Zo zijn er twee puin/zand bedrijven, een groot braakliggend industrieterrein en een privé crossbaan in de route opgenomen. Daarnaast worden 65 landbouwpercelen gebruikt waarbij we op enkele daarvan ware maïsplak crossbanen aan gaan leggen (met daarbij natuurlijke en kunstmatige hindernissen).

De eerste deelnemers vertrekken om 9.00 uur, de laatsten om 14.30 uur.
Zowel bij start/finish Firma van de Beeten, aan de Erpseweg 8 5463PG Veghel
als onderweg is er gelegenheid om iets te eten of te drinken. Ook is er een tankstation in de nabijheid van de route. Vanzelfsprekend mag je deze prachtige route meerdere keren rijden, als je daartoe in staat bent.

Het blijft jammer dat het project “wildcrossen in natuurgebieden” niet meer legale evenementen oplevert. Na de drie pijlers die waren afgesproken is alleen het onderwerp ”handhaving” recent negatief in de media verschenen en niets over “alternatieven en communicatie” Dit betekent dat er voor de offroad wereld en de motorbonden nog volop werk te doen is.

Het vertrouwen in ons als organisatie bij de Gemeente, grondeigenaren en aan- en omwonenden willen we ook zeker dit jaar niet schaden.
Help ons met positief gedrag, ook na het evenement.

We gaan vanwege vergunning absoluut niet meer dan max 990 deelnemers toelaten.

Om dit te realiseren gaan we:
Alleen met voorinschrijving via internet en betaling via iDEAL werken.
Voor België MisterCash / Bancontact en Duitsland Sofort

De Gemeente heeft besloten dat er geen Quads mogen deelnemen, ivm veiligheid, met een quad kunt u deelnemen aan de 4e Essentocht offroad quads (klik hier voor meer info).

De rit in Veghel wordt georganiseerd onder de MON-vlag. Ben je in het bezit van een MON-start-, trainings- of offroad bewijs, dan ben je vrijgesteld van een MON dag- verzekering.

Meer inhoudelijke informatie is vanaf 22 september te vinden op: www.offroadveghel.nl

De voorinschrijving start op 3 oktober 2017

   

Ga naar boven